Jedilniki – Óraterv

Terv típusa
Óraterv
Szektor
Kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterina
Témakör, tanulási terület
Jedilniki
Szakmai tantárgy(ak)
Évfolyam
Fejlesztendő kompetenciák, készségek
Informacijska pismenost
Samoiniciativnost in samousmerjanje
Komuniciranje in sodelovanje
Prožnost in prilagodljivost
Fejlesztendő szakmai kompetenciák, készségek
Kriteriji za sestavo jedilnikov
Tanulási, fejlesztési célok
Dijak zna sestaviti jedilnik, izračunati hranilno in energijsko vrednot, pozna alergene.
Szükséges eszközök
računalnik, pametni telefon
Időtartam
2 uri
Az óra / projekt bevezető része, előkészítése

Dijakom razložim kriterije za sestavo jedilnikov. Pri tem povezujejo znanje, ki so ga pridobili tekom izobraževanja pri različnih strokovnih modulih.

Az óra / projekt megvalósítása

Dijaki se razdelijo v 5 skupin. Dobijo različne teme: celiakija, laktozna intoleranca, hipertenzija, diabetes, hiperholesteromija. Vsaka skupina s pomočjo literature in spleta pripravi seznam priporočenih in odsvetovanih živil. S pomočjo pripravljenega seznama zapiše jedilnik s petimi obroki. Dijaki izračunajo hranilno in energijsko vrednost obrokov. Izračun naredijo s pomočjo aplikacije, spletne strani prehranske označbe.. Zapišejo tudi alergene. Pri tem upoštevajo uredbo 1169.

Vsaka skupina predstavi svoj jedilnik.

Zbrane jedilnike oddajo v spletno učilnico.

 

 

Tananyag készítéséhez használt alkalmazás
Moodle
h5p
PowerPoint 2016+ as screen recorder
Értékelési terv

Pri predstavitvi in reševanju kviza se vidi, kako uspešni so bili dijaki pri usvajanju teme. 

Házi feladat, projektfeladat

V spletni učilnici rešijo kviz.